Hvad er ADHD?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en af de mest almindelige neuro-udviklingsforstyrrelser for børn. ADHD er karakteriseret ved uopmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. Almindelige symptomer omfatter hyppige dagdrømmer, fejlplacering af ting, rastløshed, interesseløs, mangel på disciplin og nogle sociale vanskeligheder. 

I 2016 blev i alt 6,1 millioner børn diagnosticeret med ADHD. I Danmark er det, den mest almindelige psykiske lidelse blandt drenge og har en udbredelse på 5,9 % på landsplan.

boy with CURVEX brainscanner
relax with the curvex brainscanner

ADHD kan lede til søvnproblemer

Søvnbesvær er et udbredt symptom blandt både voksne og børn med ADHD. Manglen på søvn er en væsentlig belastningsfaktor, som kan være årsagen til manglende overskud.  

Søvnproblemer kan lede til humørsvingninger, sociale vanskeligheder, øget træthed og irrationel opførelse i en hektisk hverdag, hvor dit barn bliver mødt af mange sanseindtryk. 

Angst og depression FØLGER OFTEST MED ADHD

Angst og depression er mentale lidelser som kan følge med, hvis dit barn har ADHD, såfremt der ikke tages hånd om situationen i tide. Den impulsive opmærksomhedsforstyrrelse, ADHD, medfører vanskeligheder, som giver en særlig sårbarhed over for angst hos både voksne og børn.

Det kan give store bekymringer og nervøsitet foruden fysiske symptomer, såsom hjertebanken, sveden og svimmelhed. Men selvom angst kan føre stærke symptomer med sig, er der adskillige værktøjer du kan tye til, for at hjælpe dit barn. 

Videnskabelige fremskridt

De neurologiske tegn på ADHD kan detekteres ved hjælp af EEG, på grund af en meget veletableret kognitiv ADHD-metrik kaldet Theta/Beta-Ratio. Theta-frekvensbåndet går ind og kortlægger uopmærksomhed, manglende fokus og endda døsig sindstilstand. Hvorimod beta-frekvensbåndet angiver omvendt opmærksomhed, fokus og årvågenhed. 

ADHD-patienter udviser normalt meget høje theta-frekvenser, sammenlignet med mennesker uden ADHD, hvilket betyder, at de er meget uopmærksomme og ufokuserede. De udviser også lav beta-aktivitet sammenlignet med mennesker uden ADHD. 

Vi kan med Theta/Beta Ratioen, angive med 75% sikkerhed, hvorvidt dit barn eller en du har kær, har ADHD. 

Åndedrætsøveser

Vores softwareudviklere har udarbejdet en mediterende feature i vores Ai Driven meditation-app. Ved at klikke på den, får du hjælp og bliver guidet i at forbedre din vejrtrækning. Featuren hjælper med, at:

  • Øge fokus
  • Gøre dig mere tilstedeværende
  • Reducere tankemylder
  • Opnå et mere meditativt stadie

Download whitepaper om ADHD

Udfyld kontaktformularen og bliv klogere de mange symptomer der er for ADHD,
og hvad du skal være opmærksom på ved ADHD blandt børn og unge.

Hvad kan du gøre for at lindre symptomerne på ADHD?

ADHD behandles ofte med medicin som Ritalin og andre CNS-stimulerende midler. Effekten af medicinen vil dog variere, og kan aftage alt efter din krop. Det kan derfor være nødvendigt at justere i dosering og styrken, afhængigt af resultaterne og bivirkningerne. 

De typiske bivirkninger kan omfatte nedsat appetit, forhøjet blodtryk, forhøjet hjertefrekvens og muligvis depression m.m. Region Hovedstadens Psykiatri, angiver 8 gode råd de pårørende kan støtte sig op af, hvis de har folk i sit netværk med ADHD.

De otte råd

Tag ADHD alvorligt.

Læs op på, hvad ADHD er.

Hjælp personen med at finde ud af, hvor og hvordan de kan få professionel hjælp.

Undgå bebrejdelser.

Planlæg “pakkede” aktiviteter. Det er lettere for et menneske med ADHD, at deltage, hvis man ikke skal tage stilling til indhold, transport etc.

Undgå at give et menneske med ADHD råd som: "Hvis jeg var dig, ville jeg...", eller "Tag dig sammen". Det er ikke muligt for en patient med ADHD at kontrollere den måde, de er og tænker på.

Husk at ADHD ikke er nogens skyld.

Søg selv hjælp, hvis du har spørgsmål, mangler støtte eller har brug for assistance i din hverdag.

Get started with the curvex brainscanner

Et has elitr intellegat. Mea aeterno eleifend antiopam.

ADHD

At eripuit signiferumque sea, vel ad mucius molestie, cu labitur iuvaret vulputate sed.

Epilepsy

At eripuit signiferumque sea, vel ad mucius molestie, cu labitur iuvaret vulputate sed.

gentle assesment

At eripuit signiferumque sea, vel ad mucius molestie, cu labitur iuvaret vulputate sed.

Hvordan måler vi ADHD

For at vi kan hjælpe patienter med ADHD, med at reducere deres theta-niveauer, og øge deres beta-niveauer, bruger vi behandlingsproceduren neurofeedback-terapi. En adfærdsterapi, der lærer patienter, hvordan de selv regulerer deres egen hjerneaktivitet gennem forskellige kognitive øvelser og spil. 

Flere undersøgelser udført i løbet af de sidste årtier, har benyttet neurofeedback til at forbedre Theta/Beta-forholdet på børn med ADHD.

Metoden hjælper med at øge opmærksomheden, forbedre den akademiske præstation, adfærd og kan endda forbedre opmærksomhedsniveauet – bedre end ADHD-medicin som Ritalin. 

wearing the scanner

Hvordan kan CURVEX lindre og hjælpe folk med ADHD

CURVEX har udviklet konkrete redskaber og værktøjer, der tager afsæt i den nyeste forskning og  behandlingsmuligheder inden for ADHD. 

Du vil derfor i vores app få en visuel guidet vejrtrækningsøvelser, der hjælper barnet med at forbedre sin vejrtrækning. Øvelserne vil hjælpe dit barn med at: 

  • Falde mere til ro og berolige sindet
  • Omdirigere opmærksomhed fra hyperaktivitet til at fokusere på åndedrættet. 
  • En afbalanceret livsstil med minimale ADHD-forstyrrelser 
  • Forbedre deres følelsesmæssige sundhed. 
 

ØG DIT FOKUS

Har du nogensinde haft svært ved at fokusere på det du egentlig skal? Eller er du bare en haj når det kommer til at lukke alt støj ude?

Hvordan man koncentrerer sig varierer fra person til person. Derfor har vi udviklet vores Neo Spider, der er med til at vise i hvilke scenarier dit fokus er bedst. Et device der giver plads til leg og læring. 

guy wearing the brainscanner with the curvez spider in front of him

CURVEX Neo Spider

Ved hjælp af neurofeedback, bevæger NEO Spideren sig i overensstemmelse med hvor opmærksom du er. Jo mere du fokuserer, jo hurtigere kravler den. Test dig selv for at se, hvor længe du kan holde din koncentration, for jo længere du fokuserer, jo længere vil den gå.

Et fantastisk værktøj, som vores team bruger til både børn og unge mennesker med ADHD, fordi de netop kan øve sig i at omdirigere deres tænkning fra hyperaktiv til fokuseret, mens de er i en fysisk afslappet tilstand.

Har du nogen spørgsmål?

Har du spørgsmål til softwaren bag vores apps, vores headsets, videnskaben bag vi laver eller andet lignende, så kontakt os endelig.